Рестована пилећа џигерица МЕКАНА као душа
Пилећа џигерица може да се једе са кромпиром, неким другим прилогом, али и само са зеленом салатом.
Само једна пилећа џигерица садржи комплетну потребну дневну дозу витамина А. Међутим, иако садржи врло мало калорија (само 45 у 30 грама) има доста холестерола, па се не препоручује људима са високим притиском.
Прочитајте још: ТИКВИЦЕ на два начина: ПОХОВАНЕ и роловане
Састојци:
- црни лук
- бели лук
- 200 грама џигерице
- паприка
- струк першуна
Припрема:
Црни лук се очисти и ситно исецка. Исто се уради са белим луком. Паприка се очисти и исече на коцкице. Пилећа џигерица се очисти и исече на коцкице величине до два сантиметара. Лук се пропржи, па се дода паприка. Затим се додаје исецкана паприка. Џигерица ће променити боју и то је први знак да је готова. Када испари вода, коју ће пустити, џигерица се са паприком и луком сипа на тањир.
Прочитајте још: Једноставно је: Aроматизована свињска РЕБРА из рерне
Јело је укусније уколико се поспе исецканим свежим першуном.