· · Коментара: 0
ДОРУЧАК

Не бацајте СТАРИ ХЛЕБ, направите ФРАНЦУСКИ ТОСТ (ФОТО)

Увек је велика штета бацити хлеб, чак и када је стари и сув. Стари рецепт нуди решње.

1594622569_hlebUglavna.jpg
Фото: А. М.

Хлеб у јаја у различитим деловима Србије зову другачије: прженице, квашенице, пофезне, бундаш кењер, завијаче, рутавци, а негде моче. Уколико у САД пожелите да једете хлеб у јаја морате да тражите "француски тост", а у Француској - изгубљени хлеб.

Прочитаје још: Исто, а потпуно другачије: Направите добро познато јело у МИКРО варијанти (ФОТО)

Састојци:

  • јаја
  • стари хлеб
  • мало млека
  • прстохват соли
  • уље

Припрема:

Исеку се кришке старог хлеба и никада се не прави са новим, јер је мек. Јаја се измуте, дода се прстохват соли и мало млека. Колико је јаја потребно одредиће величина јајета и кришки хлеба. Обично су два јајета сасвим довољна за три велика парчета хлеба.

Колико је јаја потребно зависи од величине кришки хлеба, па користите сва јаја одмах.

Једу се слане или слатке Фото: А.М.

Укључи се рингла на којој је тигањ са уљем. Неке домаћице исеку корицу, па без ње умачу хлеб у јаја, јер су тако мекше. Дакле, кришке се умоче у јаја, оцеде и ставе у тигањ. Јачина рингле се одмах смањи на пола. Чим порумени, кришка хлеба се окрене.

На тањир се стави салвета и испржен хлеб се одложи на папир да се оцеди уље.

Прочитајте још: Стижу НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за ПАНИКУ, направите КОЛАЧ за само 10 минута

Хлеб у јаја је неутралног укуса и може да се једе као слатко или слано јело.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.