Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša
Pileća džigerica može da se jede sa krompirom, nekim drugim prilogom, ali i samo sa zelenom salatom.
Samo jedna pileća džigerica sadrži kompletnu potrebnu dnevnu dozu vitamina A. Međutim, iako sadrži vrlo malo kalorija (samo 45 u 30 grama) ima dosta holesterola, pa se ne preporučuje ljudima sa visokim pritiskom.
Pročitajte još: TIKVICE na dva načina: POHOVANE i rolovane
Sastojci:
- crni luk
- beli luk
- 200 grama džigerice
- paprika
- struk peršuna
Priprema:
Crni luk se očisti i sitno isecka. Isto se uradi sa belim lukom. Paprika se očisti i iseče na kockice. Pileća džigerica se očisti i iseče na kockice veličine do dva santimetara. Luk se proprži, pa se doda paprika. Zatim se dodaje iseckana paprika. Džigerica će promeniti boju i to je prvi znak da je gotova. Kada ispari voda, koju će pustiti, džigerica se sa paprikom i lukom sipa na tanjir.
Pročitajte još: Jednostavno je: Aromatizovana svinjska REBRA iz rerne
Jelo je ukusnije ukoliko se pospe iseckanim svežim peršunom.