Доста вам је САЛАТА? Ево правог летњег освежења из ШЕРПЕ које се кува 20 МИНУТА (ФОТО)
Тиквице могу да се пуне качкавањем, презлама, парадајзом, а ми вам предлажемо класичан рецепт са млевеним месом.

Ручак од пуњених тиквице су право освежење за летњи дан. Тиквице су меке и сочне, а многи их једу са павлаком.
Прочитајте још: ЗЕЛЕНИ тањир који даје ЕНЕРГИЈУ и добро РАСПОЛОЖЕЊЕ (ФОТО)

Састојци:
- 3 тиквице
- 2 парадајза
- шоља пиринча
- 300 грама млевеног меса
- 1 црни лук
- со, бибер
- босиљак, зачини
Припрема:
Црни лук се очисти, исецка, посоли, побибери и кратко пропржи. Онда се дода млевено месо са зачинима и издинста. Дода се пиринач који је претходно стајао у води због скроба.

За то време се тиквице, пресеку на пола уколико су мале, (велике на три дела) и уклони петељка са краја. Унутрашњост тиквице се дуби пажљиво кашикицом. Унутрашњост тиквице се баци, а оне се поставе у дубокој шерпи тако да стоје.
Парадајзом попуните празнине између тиквица.
Парадајз се опере и исеку се капице величине отвора тиквица. Уколико нема довољно тиквица парчад парадајза забодите између њих да би стајале усправно. Тиквице пажљиво напуните млевеним месом и пиринчем, а онда отвор затворите капицом од парадајза.
Прочитајте још: Стижу НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за ПАНИКУ, направите КОЛАЧ за само 10 минута
Тиквице полијте водом коју сте сипали у тигањ у којем се динстало месо. Полијте их са толико воде да огрезну. Тиквице се кувају најмање 20 минута док се пиринач не скува, а да су готове провери се виљушком да ли су омекле.
Kad se uprzi luk bez dodavanja vode, dodaju se dve male šoljice pirinča, nastavlja se na tihoj vatri przenje, skloni se sa ringle i doda mleveno meso, začini, biber i jaje, dobro se promeša i pune se tikvice. Kad nalijete vodom doda se sitnoseckan list peršuna i celera, paradajz i pravac rerna, 40.tak minuta.