· · Коментара: 1
РУЧАК ИЗ ШЕРПЕ

Доста вам је САЛАТА? Ево правог летњег освежења из ШЕРПЕ које се кува 20 МИНУТА (ФОТО)

Тиквице могу да се пуне качкавањем, презлама, парадајзом, а ми вам предлажемо класичан рецепт са млевеним месом.

1594811521_tikvicegotove.jpg
Фото: А. М.

Ручак од пуњених тиквице су право освежење за летњи дан. Тиквице су меке и сочне, а многи их једу са павлаком.

Прочитајте још: ЗЕЛЕНИ тањир који даје ЕНЕРГИЈУ и добро РАСПОЛОЖЕЊЕ (ФОТО)

Прво се издинста месо

Састојци:

  • 3 тиквице
  • 2 парадајза
  • шоља пиринча
  • 300 грама млевеног меса
  • 1 црни лук
  • со, бибер
  • босиљак, зачини

Припрема:

Црни лук се очисти, исецка, посоли, побибери и кратко пропржи. Онда се дода млевено месо са зачинима и издинста. Дода се пиринач који је претходно стајао у води због скроба.

Кувају се 20 минута

За то време се тиквице, пресеку на пола уколико су мале, (велике на три дела) и уклони петељка са краја. Унутрашњост тиквице се дуби пажљиво кашикицом. Унутрашњост тиквице се баци, а оне се поставе у дубокој шерпи тако да стоје.

Парадајзом попуните празнине између тиквица.

Парадајз се опере и исеку се капице величине отвора тиквица. Уколико нема довољно тиквица парчад парадајза забодите између њих да би стајале усправно. Тиквице пажљиво напуните млевеним месом и пиринчем, а онда отвор затворите капицом од парадајза.

Прочитајте још: Стижу НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за ПАНИКУ, направите КОЛАЧ за само 10 минута

Тиквице полијте водом коју сте сипали у тигањ у којем се динстало месо. Полијте их са толико воде да огрезну. Тиквице се кувају најмање 20 минута док се пиринач не скува, а да су готове провери се виљушком да ли су омекле.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
stara čukarica19. јул 2020 у 15:49

Kad se uprzi luk bez dodavanja vode, dodaju se dve male šoljice pirinča, nastavlja se na tihoj vatri przenje, skloni se sa ringle i doda mleveno meso, začini, biber i jaje, dobro se promeša i pune se tikvice. Kad nalijete vodom doda se sitnoseckan list peršuna i celera, paradajz i pravac rerna, 40.tak minuta.

Уколико не желите да попуњавате поља за име, емаил и код са слике, пријавите се
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
stara čukarica19. јул 2020 у 15:49

Kad se uprzi luk bez dodavanja vode, dodaju se dve male šoljice pirinča, nastavlja se na tihoj vatri przenje, skloni se sa ringle i doda mleveno meso, začini, biber i jaje, dobro se promeša i pune se tikvice. Kad nalijete vodom doda se sitnoseckan list peršuna i celera, paradajz i pravac rerna, 40.tak minuta.

stara čukarica19. јул 2020 у 15:49

Kad se uprzi luk bez dodavanja vode, dodaju se dve male šoljice pirinča, nastavlja se na tihoj vatri przenje, skloni se sa ringle i doda mleveno meso, začini, biber i jaje, dobro se promeša i pune se tikvice. Kad nalijete vodom doda se sitnoseckan list peršuna i celera, paradajz i pravac rerna, 40.tak minuta.