Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)
Крушке се могу припремити на два начина - дијеталан или екстравагантан као што то раде најбољи пефови кухиња
Крушке су омиљено воће француских кувара, а припремају их на безброј начина. Предлажемо да их спремите на најбржи и најједноставнији.
Прочитајте још: Изазовите ШОК у кухињи: Направите палачинке са ЉУБИЧИЦАМА!
Састојци:
- 2 крушке (крушка по особи)
- кашика шећера
- кесица чаја од хибискуса
- чаша црног вина
- шака ораха (млевених или сецканих)
- шака брусница или сувог грожђа
- шлаг (по жељи)
- цимет (по жељи)
Припрема:
Крушке се ољуште, преполове и очисти се средина. Умешне домаћице могу да очисте средину, а да сачувају облик читаве крушке и могу да их пуне попут туфахија. У шерпу се сипа кашика шећера, ставе крушке и дода кесица чаја од хибискуса. Чај од хибискуса ће крушкама дати лепу црвену боју.
Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)
Кесица хибискуса ће крушкама дати лепу црвену боју.
Уколико крушке неће јести деца могу да се кувају у црном вину и тада ће добити посебан шмек. Крушке су готове када омекну. Изваде се и у издубљену средну се стави по кашикица млевених ораха и брусница или сувог грожђа које се претходно убаци вино или компот од крушке.
Преко крушке може да се прелије сос од ваниле или шлаг, као и листићи нане који ће дати свежину слаткишу.
Прочитајте још: Ово јело се служи у најелитнијим ресторанима, а можете га спремити за само 200 динара
Дијетална верзија верзија се припрема тако што се крушке не кувају као компот, већ пеку у рерни.