Фрижидер је ПРАЗАН? Време је за ГРЕНАДИР МАРШ!
Ово војничко јело је савршено јело у тренутку када у фрижидеру нема ничег, јер у кући свако има макароне и кромпир.

Кромпир и шака макарона основни су састојци овог јела, а има их свака кућа. Ово старо јело осмислили су кувари, а можда и сами војници још из времена Наполеонових ратова.
Прочитајте још: Изрендајте три ЈАБУКЕ и направите француску ПЛЕТЕНИЦУ
Гренадир марш је изузетно заситно јело и не треба га правити у великим количинама. У Војводини се назива "насуво с кромпиром", а постоји у безброј варијанти. Наиме, може да се једе са сланином, али и сиром.

Састојци:
- 3 бела кромпира
- 2 шаке машница
- црни лук
- со, бибер
- кашикица алеве паприке
- парче сланине по жељи
Припрема:
Кромпир се ољушти и исече на коцкице, па се скува. Кромпир може да се кува и цео, у љусци, па накнадно сече, али овако ће брже бити готов. За то време се скувају и машнице. Може да се користи и друга тестенина, али машнице су оригинални рецепт.

Може да се прави са сиром, сланином, али и у слаткој варијанти.
У тигању се пропржи црни лук док не постане стакласт, па се дода кашикица алеве паприке и веома кратко пропржи. Ко жели да дода сланину пржи је заједно са црним луком.
У исту посуду се сипају кромпир и машнице, па се помешају са црним луком и алевом паприком. Јело је готово!
Прочитајте још: Спремите укусне ЛОПТИЦЕ за ручак које ће ДЕЦА обожавати
Уколико сте претерали са количином скуване тестенине од ње можете направити слаткиш! Вишак тестенине одвојте у посебну посуду и поспите је шећером у праху и млевеним орасима.