Време је за РОШТИЉ: Направите СРПСКЕ ражњиће са ШЉИВАМА (ФОТО)
Када почну велике врућине домаћицама се не укључује шпорет!
Тада на сцену ступају мушкарци који у дворишту или на тераси могу да "распале" роштиљ и за десетак минута спреме ручак!
Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)
Састојци:
- суве шљиве
- сланина
- бело месо
- чери парадајз
- тиквице
- шампињони
- црвене паприке
- штапићи за ражњић
Припрема:
Црвена паприка се исече на квадрате, шампињони на листове, а тиквице на кругове. Бело месо се исече на коцкице и маринира у уљу са зачинима (со, бибер, алева паприка, оригано и зачини према укусу). Користи се пилетина, јер јој је довољно исто врме као и поврћу да се испече.
Ражњић се наизменично ређа поврћем и белим месом.
Прво се на ражњић стави бело месо, па листић паприке, колутић тиквице, поново месо, па шампињон, а ражњиж се увек заврши чери парадајзом.
Прочитајте још: Ово поврће је чувени АФРОДИЗИЈАК, а жене од њега могу да ослабе (ФОТО)
Ражњићи са шљивама се праве једноставно, а довољно је сланину исећи танко и у ширини шљиве. Сува шљива се обмота сланином и набоде на ражњић. Ови ражњићи се пеку веома кратко, односно, чим сланина промени боју - готови су.