Печурке као прилог или ВЕГЕТАРИЈАНСКИ ручак (Фото)
Печурке се могу јести на безброј начина, а шампињони су један од најукуснијих прилога који се могу брзо спремити.
Печурке су многима омиљени прилог уз месо, а могу да се једу и као комплетан оброк. Наиме, печурке су одлична замена за месо, па се спремљене на овај начин могу јести уз шпагете или као сендвич на - парчету хлеба.
Прочитајте још: Једноставно је: Aроматизована свињска РЕБРА из рерне
Састојци:
- 250 грама печурака за две особе
- црни лук
- кашикица павлаке
- кашикица брашна
- кашикица алеве паприке
- со, бибер
Припрема:
Шампињони се очисте од прљавштине и не перу, јер ће сакупити влагу. Исеку се на листиће. Црни лук се очисти, исецка и издинста док не постане стакласт. Печурке се додају у шерпу са црним луком и поклопе. Повремено се мешају и временом ће се количина преполовити и пустити воду. Посоле се и побибере. Динстају се око 15 минута, односно док не испари вода.
Одлична су замена за месо и чине комплетан оброк.
Када је испарила вода на печурке се поспе кашикица алеве паприке. Алева паприка није обавезна, али даје посебан укус јелу. Онда се у печурке сипа шољица у којој је претходно помешана кашикица брашна са кашикицом павлаке. Овај легир ће учинити да се печурке згусну. Истог тренутка се искључи рингла, печурке поклопе и оставе још пет минута.
Најукусније су вратне кременадле које се прже десетак минута. Печурке, на крају, могу да се поспу ситно сецканим першуном.
Прочитајте још: Спремите укусне ЛОПТИЦЕ за ручак које ће ДЕЦА обожавати
Могу да се користе било које печурке, буковаче, лисичарке, шитаке и остале, али се динстају дуже од шампињона.