Недељни ручак који се једе прстима: ХРСКАВА пилећа КРИЛЦА (ФОТО)
Крилца на жару су многима омиљено јело, јер се једу у сласт - прстима.

Највећа предност овог ручка је што када се крилца и кромпир ставе у рерну, па домаћица има времена да ради нешто друго. Можда су крилца печена на роштиљу укуснија, али печењем у рерни се боље контролише да не изгоре.
Прочтиајте још: За 20 МИНУТА направите СОЧНЕ колачиће од шаке ТРЕШЊА (Фото)

Састојци:
- 8 крилца за две особе
- 4 кромпира
- црвена паприка
- со, бибер
- уље
Припрема:
Крилца се очисте и исеку на пола, односно одвоје батачићи од крилца. Ставе се у дубљу чинију и зачине по жељи: со, бибер, млевени оригано и црвена паприка, због лепше боје. На крају се намажу уљем. Било би добро да крилца остану покривена у фрижидеру током ноћи, али довољно је и два сата.

Зачињена треба да одстоје преко ноћи.
Пред печење се крилца изваде из фрижидера и наређају у плех који се претходно обложи папиром за печење. Крилцима могу да се додају и исечени кромпири, јер се тако добија прилог, односно комплетан ручак.
Прочитајте још: Једноставно је: Aроматизована свињска РЕБРА из рерне
Плех се убаци у рерну угрејану на најјаче (рецимо 240 степени), а онда се температура спусти на 220 степени. Пеку се сат времена уз проверавање да случајно не загоре, јер свака рерна пече другачије. Уз крилца је довољно направити свежу салату и ручак је готов.