RАFFAELLO из ваше кухиње? Могуће је! Испробајте овај једноставни рецепт
Овај колач одушевиће ваше укућане, а уз мале измене он се може послужити и уз посну трпезу.
Мирис кокоса и беле чоколаде мами уздахе свих љубитеља популарних Raffaello куглица. Иако звучи компликовано, Raffaello колач има још бољи укус и освојиће срца сних укућана.
Прочитајте још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ
Састојци за корицу:
- 250 грама млевеног кекса
- 50 грама млевеног бадема
- 100 грама беле чоколаде
- 50 грама путера
- 160 милилитара млека
Састојци за фил:
- 700 милилитара млека
- 180 грама шећера
- 1 ванилин шећер
- 120 грама гриза
- 200 грама кокоса
- 130 грама путера
Састојци за ганаш:
- 50 милилитара слатке павлаке
- 100 грама беле чоколаде
Припрема:
Прочитаје још: Не знате шта ћете за ручак? Ево предлога - брзи ЗЕЛЕНИ РИЖОТО
За припрему корице потребно је истопити белу чоколаду и путер, помешати са осталим састојцима. Након тога утиснути у калуп пречника 22 центиметра и одложити у фрижидер.
Прочитајте још: Пробајте руски БУРЕК са месом који се једе са ПЕКМЕЗОМ (Фото)
Док се кориза хлади, скувати фил. За њега је потребно да скувате заједно млеко, шећер и ванилин шећер. Када смеса проври, склонити са ватре и додати гриз и кокос. Вратити на ринглу и кувати још два минута. Након тога у врућ фил умешати путер да се истопи и сједини. Распоредити фил једнако преко охлађене корице.
Прочитајте још: Ако имате ЈАБУКУ и ЈАЈЕ, направите посластицу за ПЕТ минута! (ФОТО)
За припрему гранша потребно је помешати слатку павлаку и белу чоколаду. Јувати на средњој температури док се не истопи и сједини. Потом прелити преко фила, украсити кокосом по жељи па ставити у фрижидер на хлађење најмање 30 минута.
Пријатно!