Читава породица ће се одушевити овим доручком, који може да се једе и слан и сладак
У детињству сте сигурно јели уштипке са сиром или пекмезом. Савршени су за доручак, а одлични да се остатак поједе за ужину.
Уштипци према овом рецепту, када се умесе, припремају се изузетно брзо. Уколико се посуда у којој стоји поклопи остаће меки током читавог дана.
Прочитајте још: Са мање од пола килограма БРАШНА направите погачу и обрадујте укућане (Фото/Видео)
Састојци:
- 300 грама брашна
- 300 грама млека
- кашика уља
- јаје
- квасац
- кашикица соли
Припрема:
Уколико је квасац сув помеша се са брашном, уколико није прво се стави у шољу са мало шећера и топлог млека. Када квасац "надође" сипа се у посуду у којој се сипају брашно, јаје, уље, со и млеко. Све се добро помеша и остави да се мало одмори. Смеса треба да буде житка.
У тесто могу да се убаце и комадићи сира и тада ће уштипци бити још укуснији.
У дубок тигањ или шерпу се сипа доста уља, па се са две кашике сипају уштипци. Облик уштипака треба да буде округао, али зависи од умешности домаћице и густине теста.
Уштипци се пеку док не порумене. Окрену се са друге стране и, на крају, ваде у дубоку посуду која се покрије.
Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)
У тесто може да се умеша и издробљен сир, па ће уштипци бити још укуснији и слани. Међутим, онда не могу да се једу са пекмезом или чоколадом.