Лековита печурка АГАРИКУС топи килограме и убразава метаболизам
Рускињама је ово омиљени препарат током процеса мршављења, обзиром да доприноси убрзаној детоксикацији организма и топљењу сувишних масти.
Гљива Агарикус у Русији, у Сибиру има широку примену као средство регулације имунитета, смањивања токсикоза различите етиологије и нормализацију рада јетре. Сматра се да је Агарикус важно природно средство у свим случајевима поремећаја метаболизма, дисфункције јетре, карциномних обољења, различитих врста поремећаја метаболизма масти, као и стања интоксикација различите етиологије.
Прочитајте још: Руски научници дошли до невероватног открића: Уз помоћ ПЧЕЛА решите се реуматског бола заувек
Она поспешује лучење неопходних фермената који регулишу не само рад јетре већ дебелог и танког црева. Правилан рад унутрашњих органа и нормализација ферментне активности доводи до правилног метаболизма масти. , Ова појава утиче и на регулацију телесне тежине.
Агарикус је самоникла гљива која расте на територији Сибира и Далеког истока, искључиво на стаблима четинара, ариша, кедра и сибирске јеле. Гљива је одавно позната у народној медицини, али је тек у скорије време добио клиничку примену након бројних стручних истраживања.
Прочитајте још: Ова биљка је у Русији добила споменик, спасила је милионе живота, а расте и у Србији
Лековито деловање Агарикуса је истражено у руском фитоцентру „Алфит“, Барнаул, Алтајска регија, где се ова гљива активно примењује у лекарској пракси већ двадесет година.
Примена чаја сачињеног од гљиве Агарикус ма широку примену. Пре свега, његова својства да избацује из организма отрове, шлајм и остале штетне материје чине га једним од најпопуларнијих биљних средстава за чишћење организма. Познато је да чај од Агарикуса утиче на разлагање масти и ствара све услове за правилну размену материје у организму. Утиче на мршављење и има лаксативно дејство. Осим тога, Агарикус побољшава рад јетре.
Рецепт за припрему чаја
За припрему лековитог напитка потребно је да се једна кафена кашичицу чаја од осушене и измрвљене гљиве прелије са 250 милилитара кључале воде. Поклопљен напитак оставити 2 до 3 сата на топлом месту, пожељно у термосу па узимати трећину шоље три пута на дан.
Приликом употребе Агарикуса треба водити рачуна да се користи веома пажљиво и строго се придржава препоручених доза. Агарикус је отрован. У случају предозирања могућа је дијареја, осип, свраб, повраћање.