Недостају вам Грчка, Чешка, Немачка...? Отпутује уз помоћ тањира - верујте да је могуће
Желели бисте да негде отпутујете, али не можете. Спремите неко од ових јела и пробајте да уживате као да сте у Мексику или Италији
Довољна је машта, жеља и неколико састојака да се сетите најлепших тренутака које сте провели прошле године у Грчкој.
Прочитајте још: Више од милион Срба лане летовало је у Грчкој, а ево шта је најновији ХИТ у овој земљи
Цацики салата, Грчка
Довољан је само један краставац, мало павлаке и јогурта и поново сте у Грчкој! Наравно да је цацики најукуснији у Солуну када се једе у неком од ресторана Лададике. Али ако пустите сиртаки и затворите очи - готово да неће бити разлике. Краставац се исече на колутиће или коцкице, изгњечи се чен белог лука, све се помеша са јогуртом и дода маслиново уље. Цацики се савршено слаже са месом, а може и да се једе као посебан оброк.
Ребарца, Чешка
Стари град у Прагу је препун ресторана у којима служе буткице или сочна ребарца. И једно и друго јело се, на крају, залије пивом. Купите ребарца, премажите их зачинима, додајте кромпир и убаците у рерну. После 1,5 часова добићете укусно јело које ће вас подсетити на дивне дане у Прагу!
Руска салата, Русија
Одмах да се разумемо, у Русији се "руска салата" зове "оливије". И не постоји једна салата, већ има безброј варијација на ту тему, па су неке са грашком, друге са кромпиром, али све су ситно сецкане. Ко једе руску салату у друштву бабушке имаће бољи осећај да се налази у Русији.
Такоси, Мексико
Одувек сте желели да отпутујете у Мексико? Почните да се навикавате на љуту храну. Направите такосе и слушајте мексичке певаче. Уколико све то лепо прође, остаје само да испланирате путовање.
Кобасице, Немачка
Готово да не постоји туриста који у Немачкој, нарочито у Баварској није јео кобасице. Без обзира да ли су од поврћа, меса или са качкаваље, то је укус који подсећа на ову земљу.
Прочитајте још: Јесте ли чули за УБУД ВИЛЕ? Дан у њима кошта 1.000 евра, а понуда је невероватна (Фото/Видео)
Бечка шницла, Беч
Телећа шницла, истањена под пресом, убачена у брашно, па умочена у јаја и на крају презле - рецепт је за бечку шницлу. Неки је прже на масти, неки у бутеру, а може и у уљу, важно је да је месо свеже и да се слуша Штраус док се једе!