Nedostaju vam Grčka, Češka, Nemačka...? Otputuje uz pomoć tanjira - verujte da je moguće
Želeli biste da negde otputujete, ali ne možete. Spremite neko od ovih jela i probajte da uživate kao da ste u Meksiku ili Italiji
Dovoljna je mašta, želja i nekoliko sastojaka da se setite najlepših trenutaka koje ste proveli prošle godine u Grčkoj.
Pročitajte još: Više od milion Srba lane letovalo je u Grčkoj, a evo šta je najnoviji HIT u ovoj zemlji
Caciki salata, Grčka
Dovoljan je samo jedan krastavac, malo pavlake i jogurta i ponovo ste u Grčkoj! Naravno da je caciki najukusniji u Solunu kada se jede u nekom od restorana Ladadike. Ali ako pustite sirtaki i zatvorite oči - gotovo da neće biti razlike. Krastavac se iseče na kolutiće ili kockice, izgnječi se čen belog luka, sve se pomeša sa jogurtom i doda maslinovo ulje. Caciki se savršeno slaže sa mesom, a može i da se jede kao poseban obrok.
Rebarca, Češka
Stari grad u Pragu je prepun restorana u kojima služe butkice ili sočna rebarca. I jedno i drugo jelo se, na kraju, zalije pivom. Kupite rebarca, premažite ih začinima, dodajte krompir i ubacite u rernu. Posle 1,5 časova dobićete ukusno jelo koje će vas podsetiti na divne dane u Pragu!
Ruska salata, Rusija
Odmah da se razumemo, u Rusiji se "ruska salata" zove "olivije". I ne postoji jedna salata, već ima bezbroj varijacija na tu temu, pa su neke sa graškom, druge sa krompirom, ali sve su sitno seckane. Ko jede rusku salatu u društvu babuške imaće bolji osećaj da se nalazi u Rusiji.
Takosi, Meksiko
Oduvek ste želeli da otputujete u Meksiko? Počnite da se navikavate na ljutu hranu. Napravite takose i slušajte meksičke pevače. Ukoliko sve to lepo prođe, ostaje samo da isplanirate putovanje.
Kobasice, Nemačka
Gotovo da ne postoji turista koji u Nemačkoj, naročito u Bavarskoj nije jeo kobasice. Bez obzira da li su od povrća, mesa ili sa kačkavalje, to je ukus koji podseća na ovu zemlju.
Pročitajte još: Jeste li čuli za UBUD VILE? Dan u njima košta 1.000 evra, a ponuda je neverovatna (Foto/Video)
Bečka šnicla, Beč
Teleća šnicla, istanjena pod presom, ubačena u brašno, pa umočena u jaja i na kraju prezle - recept je za bečku šniclu. Neki je prže na masti, neki u buteru, a može i u ulju, važno je da je meso sveže i da se sluša Štraus dok se jede!