Нема зезања на МОРУ, али има поред РОШТИЉА! Откривамо тајне МАЈСТОРА роштиља
Овог лета имамо прилику да уживамо у лепом времену и окупљању пријатеља уз роштиљ и незаобилазно пиво. Ево како да се покажете као стручњаци и у овим ситуацијама
Да ли има било шта горе него препечен ћевап, или оно још горе - недеовољно печен? Роштиљање на први поглед делује као једноставан задатак, али истина је далеко од тога обзиром да се у нашим рукама налазе оброци за целу породицу или пријатеље.
Није све тако једноставно. Укус меса зависи од неколико трикова
И код спремања меса на роштиљу постоје неки трикови, који ће учинити да месо на тањиру буде изузетно укусно.
Фото: Pixabay
Прочитајте још: ПРОЗОР, микроталасну или ТУШ кабину ЕФИКАСНО ЧИСТИ ситница коју имате у КУХИЊИ
Месо мора бити зачињено на време
Зачини и припрема меса пре самог стављања на роштиљ једнако је битна као и само роштиљање. Користите квалитетну морску со, црни или црвени лук, бели лук и црни бибер. Оваква мешавина састојака и зачина ће доприети стварању фине хрскаве корице на површини меса.
Зачини треба да буду довољно дуго на месу како би се стопили и продрли у месо, па је овај процес потребно започети најмање сат времена пре самог стављања на роштиљ.
Прочитајте још: Сви је ИМАМО у кухињи: НАМИРНИЦА која ТОПИ МАСТИ и доводи до ВИТКОГ СТРУКА
Идеална маринада
Маринада од соли, мало жутог шећера, рузмарина, белог лука и црног бибера даће месу посебан укус и арому. Можете испробати и маринаду од меласе, тимијана, лимуна и белог лука.
Прочитајте још: Погледајте ТРИК како да вам ИНСЕКТИ не упадају у пиће док се одмарате у башти
Идеално припремљен роштиљ
Роштиљ морате припремити на време. Уколико желите да печете месо изнад жара, а не на живој директној ватри која ће спржити месо. Запалите брикете барем сат времена пре него што почнете пећи месо. Ужарени брикети даће месу фини уус и омогућиће карамелизацију што ће резултирати сочним месом.