Jednostavno je: aromatizovana svinjska REBRA iz rerne
Zamislite se da li ima nešto lepše nego zamastiti se lepljivim rebarcima, posebno ako su aromatična, sočna i ukusna poput ovih za koje vam donosimo recept
Jednostavno, ukusno i aromatično! Ovako istinsku gurmani ocenjuju svinjska rebra pripremljena na ovaj način, dok će ukućani prste polizati uživajući u njihovom ukusu.
Ipak, ovim pridevima ni na koji način ne može se dočarati istinski ukus rebarca. Ako pripremite ova sočna pečena rebra, aromatizirana medom i ljutim kečapom, shvatiti ćete zašto!
Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara
Potrebno:
- 1 kilogram svinjskih rebara
- 2-3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- Svež đumbir, komad veličine prsta
- 300 mililitara kokošjeg bujon
- 100 mililitara belog vina
- Malo balzamiko sirćeta
- 4 kašike meda
- 50 milililtara soya sosa
- Nekoliko zrna crnog bibera
- Chili
- Kadulja
- Majčina dušica
Priprema:
Skinite masne naslage sa rebara, posolite i pobiretite meso. Luk isecite na kolutiće, a đumbir i beli luk na listiće.
Služite ih uz krompiriće i zelenu salatu.
Za to vreme, na šporetu zagrejte aluminijumsku foliju za pečenje nakon što u nju položite meso. Ovaj postupak preporučuje se zbog činjenice da će na taj način sav ukus dobijen prženjem ostati u posudi zajedno sa mesom.
Foto: Novosti magazin
Kad ste dobro uvili meso u foliju sa svih strana, u foliju dodajte narezan beli luk, đumbir i iseckan crni luk. Dodajte topli bujon, vino, sirće, soya sos, med i začine.
Pročitajte još: Savršen recept za uskršnju pogaču!
Ovako spakovano meso sa svim sastojcima u aluminijumskoj foliji prebacite u pleh i ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite pola sata i potom okrenite rebra na drugu stranu. Pecite ih pola sata na drugoj strani.
Rebra su u ovom trenutku već tamna i lepljiva, a luk je karameliziran. Ako želite jaču karamelizaciju, možete još kratko dovršiti postupak na ringli.
Služite uz mlade krompiriće i svežu zelenu salatu.