Ми имамо ОДГОВОР: Знате ли како је настао СЛАДОЛЕД НА ШТАПИЋУ?
Јесте ли знали да за облик омиљене посластице малишана у форми у којој она данас постоји можемо да захвалимо открићу једног једанаестогодишњег дечака?
Године 1905, једанаестогодишњи Френк Иперсон из Сан Франциска у Калифорнији изумео је популарну посластицу за вреле дане - сладолед на штапићу.
Међутим, до тога је наводно дошло пуком случајношћу. Према наводима компаније "Попсикл", једне хладне вечери Фенк је оставио мешавину сода воде и ароматичног праха са штапом за мешање у њој на веранди. Због хладног времена, када се пробудио идућег јутра, нашао је посластицу на штапу.
Прочитаје још: У Србији се на ОВОМ ЦВЕТУ заради и до 184.000 ЕВРА по хектару
Седамнаест година касније, 1922. године, Иперсон је служио своје ледене лизалице на балу ватрогасаца, где су привукле пажњу свих посетилаца. Годину дана касније, представио је ледени сладолед на штапићу публици на плажи Нептун у забавном парку у Аламеди. Тамо је, такође, постигао велики успех. Ускоро је поднео захтев за патентирање и добио патент за свој "замрзнути кондиторски производ" 1924. године, а назвао га је "Епсикл ајс поп". Након тога почео је са производњом различитих воћних укуса на штапићима од брезе.
Прочитајте још:Метода 60 СЕКУНДИ ће потпуно да препороди ваше лице
Иперсон и његови партнери закључили су уговор с корпорацијом "Попсикл", али је он продао свој патент "Попсиклу" након 1925. године компанији "Џо Лоу" из Њујорка. У то време, он је банкротирао је и морао је да ликвидира сву своју имовину. Компанија "Џо Лоу" уздигла је бренд који је постао веома популаран.