МЕСО мора да се одмори, а МАЈОНЕЗ треба да се умори
Богата трпеза незамислива је без домаћег мајонеза и сочног меса, а ево и како да их спремите.
За припрему богате трпезе потребно је доста времена, али домаћа храна нема конкуренцију. Изненадите укућане и једноставно направите домаћи мајонез без чега укусан ручак не може да се замисли.
Прочитајте још: Расте као КОРОВ, а салата од њега је препуна ВИТАМИНА
Потребно је:
- јаје
- 220 мл уља
- кашичица лимуновог сока или сирћета
- 1/4 кашике соли
- Уколико желите јачи укус додајте бели лук и сенф.
Припрема:
Све састојке ставите у чинију и умутите их миксером најјачом брзином, све док уље не постане бело и кремасто, а смеса густа. Знаћете да је добро умућено када чинију окренете наопако и из ње не исцури мајонез, баш као када мутите беланца. Мајонез чувајте у стакленој тегли у фрижидеру и конзумирајте га у року од недељу дана.
Тајна укусног меса није само у зачинима!
Колико ће јело бити укусно, зависи од начина припреме, али није тајна само у зачинима. То важи и за месо.
Пре него што га ставите да се пече, важно је да извесно време буде ван фрижидера да би досегло собну температуру. Уколико је месо било у замрзивачу и није потпуно одмрзнуто, неће бити равномерно печено, па изнутра може остати недовољно печено, а споља да се препече.
Прочитајте још: Немате вагу у кухињи? Нема проблема, постоји други начин да измерите шта желите
Такође, сокови који се стварају током печења меса, налазе се у средини. Зато, пре него што исечете и сервирате месо, сачекајте мало да упије укусне сокове.