Познати шефови кухиња ОТКРИВАЈУ како да припремите оброке током стресног периода
Током карантина људи су углавном били изложени стресу, а у тим ситуацијама најважније је пазити на исхрану
Три даме, које су иначе шефови кухиња, одлучиле су да вам покажу, како да припремите здраве оборке током стресног периода.
Прочитајте још: Овом питом ћете СВЕКРВУ оставити БЕЗ РЕЧИ, а ТАЈНА је у декорацији (ФОТО)
Шеф кухиње Тара Томас је саветник ресторана и кувар у Њујорку. Бави се креативношћу и оцењивањем укуса јела. Она је објаснила зашто је за њу припрема јела најбитнија. Храна има невероватан утицај на снагу нашег тела. Она сматра да је време да се страхови сузбију и да треба да се почне са вежбањем путем хране.
Мој оброк укључује махунарке или зрно. У фрижидеру увек имам зелено поврће, такође два варива од поврћа, бели и црни лук, скроб и најмање две травке. Тако да ми је фрижидер пун разноликости, а намирнице попут житарица, пиринча, киное и других, набављам сваких 4 до шест недеља. Имам преко сто различитих врста зачина, јер сматрам да су они најважнији додатак јелу.
Кумин, коријандер, ловоров лист, пахуљице чилија, паприка, храњиви квасац су мој посао. Такође препоручујем чување биљног бујона, сирћета, соли, сенфа, парадајз пасте, семенки, орашастих плодова, морских алги и сојиног соса. Ова средства за ароматизацију су елементи који ће вам припремити савршени оброк
Рејчел Витфилд
За њу је припремање јела од суштинске важности, било да радите на фитнес или финансијском циљу, било да желите да уложите више времена у потенцијалну напорну и захтевну недељу. У светлу ЦОВИД-19, много планова је уништено, а тешкоћа је увек велика, што значи да је припрема оброка још важнија.
Њени готови оброци су: цајунски лосос, печени броколи, пилећи кељ и смеђи пиринач, врло су лака и обично јела која припрема за кратко време, а веома брзо могу да добију различите профиле укуса, јер ко воли досадну и храну без укуса?
Савети за припрему оброка: За успешну припрему оброка, препоручујем да се увек започне са протеинима, јер они могу дуго да се припремају. Након протеина, пређите на било која зрна, а затим се усредсредите на зеленило и поврће. Најбоље чувана тајна око поврћа је да су оне спремне за јело тек када су барене.
Док се лосос кува, а пиринач кључа, можете пржити броколи и сос од кеља којима треба знатно мање времена за припрему.
Усредсредите се на велике, сложене задатке док кувате и пређите на једноставнија јела како бисте умањили време кувања и завршили припрему оброка за неколико сати.
Шеф кухиње Дијана Ченг је 2005. године, инспирисана својом баком, отворила кетеринг и тиме променила начин на који Њујорчани размишљају о припремању своје трпезе.
Она је објаснила да је за њу припрема оброка веома важна, због контроле исхране и здравља, али и за менталну стабилност.
Живећи у Мексику, сам научила да чим дођемо из продавнице, поврће добро оперемо пречишћеном водом.
Кељ и броколи су наједноставнији за припремање. Такође увек имам пиринча, па од њега могу да направим пржену рижу или хрскаву салату. Тврдо кувано јаје у фрижидеру, такође постаје одличан додатак у салати.
Прочитајте још: Нису само Јапанци мајстори: СУШИ може да се направи и у СРПСКОЈ кухињи (ФОТО)
Један од мојих омиљених јела је слатки кромпир и шитаки кнедле од печурака које сам направила у огромној чинији и замрзла их. Кад год пожелим кнедле, само их извадим из замрзивача, испржим их или прокувам.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ