PROVERENO: Ukusno jelo za domaćice-početnice (FOTO)
Pilav je staro, jednostavno i ukusno jelo. Ako niste odavno jeli - sada je trenutak.

Ne znate šta bi za ručak? Možda je pilav odlično rešenje, jer se sprema za najviše pola sata i peče se u rerni.

Pročitajte još: Nedeljni ručak koji se jede prstima: HRSKAVA pileća KRILCA (FOTO)
Sastojci:
- šolja pirinča po osobi
- veliko belo meso
- 1 crni luk
- 1 kocka supe
- so, biber, suvi začin
Priprema:
Belo meso ili bataci se očiste, iseku na filee i kratko proprže u tiganju sa malo ulja. Očisti se crni luk i isecka na kockice. U isti tiganj se isprži i crni luk, a zatim se doda i pirinač. Kada se kratko proprži pirinač sa crnim lukom se sipa u pleh u kojem će se pilav peći. Doda se i kratko ispržena piletina.

Kocka supe se razblaži u šolji tople vode pa se zalije pilav.
Onda se sve polije sa kockom supe koja se prethodno razblaži u šolji tople vode. Pleh se ubaci u zagrejanu rernu.
Pročitajte još: DECA će vas OBOŽAVATI: Spremite FARFALE sa piletinom i paradajzom (FOTO)
Pilav se peče oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari voda. Treba voditi računa da ne zagori, odnosno da se pirinač ne presuši u rerni.