· · Komentara: 0
SLATKO

Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)

Kruške se mogu pripremiti na dva načina - dijetalan ili ekstravagantan kao što to rade najbolji pefovi kuhinja

kruke.jpg
Kruške na francuski način Foto: A. M.

Kruške su omiljeno voće francuskih kuvara, a pripremaju ih na bezbroj načina. Predlažemo da ih spremite na najbrži i najjednostavniji.

Pročitajte još: Izazovite ŠOK u kuhinji: Napravite palačinke sa LJUBIČICAMA!

Dodajte kesicu hibiskusa

Sastojci:

  • 2 kruške (kruška po osobi)
  • kašika šećera
  • kesica čaja od hibiskusa
  • čaša crnog vina
  • šaka oraha (mlevenih ili seckanih)
  • šaka brusnica ili suvog grožđa
  • šlag (po želji)
  • cimet (po želji)

Priprema:

Kruške se oljušte, prepolove i očisti se sredina. Umešne domaćice mogu da očiste sredinu, a da sačuvaju oblik čitave kruške i mogu da ih pune poput tufahija. U šerpu se sipa kašika šećera, stave kruške i doda kesica čaja od hibiskusa. Čaj od hibiskusa će kruškama dati lepu crvenu boju.

Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)

Gotove kruške Foto: A.M.
Kesica hibiskusa će kruškama dati lepu crvenu boju.

Ukoliko kruške neće jesti deca mogu da se kuvaju u crnom vinu i tada će dobiti poseban šmek. Kruške su gotove kada omeknu. Izvade se i u izdubljenu srednu se stavi po kašikica mlevenih oraha i brusnica ili suvog grožđa koje se prethodno ubaci vino ili kompot od kruške.

Preko kruške može da se prelije sos od vanile ili šlag, kao i listići nane koji će dati svežinu slatkišu.

Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara

Dijetalna verzija verzija se priprema tako što se kruške ne kuvaju kao kompot, već peku u rerni.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.