Nema zezanja na MORU, ali ima pored ROŠTILJA! Otkrivamo tajne MAJSTORA roštilja
Ovog leta imamo priliku da uživamo u lepom vremenu i okupljanju prijatelja uz roštilj i nezaobilazno pivo. Evo kako da se pokažete kao stručnjaci i u ovim situacijama
Da li ima bilo šta gore nego prepečen ćevap, ili ono još gore - nedeovoljno pečen? Roštiljanje na prvi pogled deluje kao jednostavan zadatak, ali istina je daleko od toga obzirom da se u našim rukama nalaze obroci za celu porodicu ili prijatelje.
Nije sve tako jednostavno. Ukus mesa zavisi od nekoliko trikova
I kod spremanja mesa na roštilju postoje neki trikovi, koji će učiniti da meso na tanjiru bude izuzetno ukusno.
Foto: Pixabay
Pročitajte još: PROZOR, mikrotalasnu ili TUŠ kabinu EFIKASNO ČISTI sitnica koju imate u KUHINJI
Meso mora biti začinjeno na vreme
Začini i priprema mesa pre samog stavljanja na roštilj jednako je bitna kao i samo roštiljanje. Koristite kvalitetnu morsku so, crni ili crveni luk, beli luk i crni biber. Ovakva mešavina sastojaka i začina će doprieti stvaranju fine hrskave korice na površini mesa.
Začini treba da budu dovoljno dugo na mesu kako bi se stopili i prodrli u meso, pa je ovaj proces potrebno započeti najmanje sat vremena pre samog stavljanja na roštilj.
Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA
Idealna marinada
Marinada od soli, malo žutog šećera, ruzmarina, belog luka i crnog bibera daće mesu poseban ukus i aromu. Možete isprobati i marinadu od melase, timijana, limuna i belog luka.
Pročitajte još: Pogledajte TRIK kako da vam INSEKTI ne upadaju u piće dok se odmarate u bašti
Idealno pripremljen roštilj
Roštilj morate pripremiti na vreme. Ukoliko želite da pečete meso iznad žara, a ne na živoj direktnoj vatri koja će spržiti meso. Zapalite brikete barem sat vremena pre nego što počnete peći meso. Užareni briketi daće mesu fini uus i omogućiće karamelizaciju što će rezultirati sočnim mesom.