Lak RUČAK za vrele dane: Salata sa KAJSIJAMA (FOTO)
Salata sa kus kusom se priprema za desetak minuta, koliko je potrebno da zrnoa naburbre.

Ova salata se zimi pravi sa suvim kajsijama koje se prethodno potope u vodu. Od kus kusa može da se napravi kompletan ručak sa mesom ukoliko se skuva.
Pročitajte još: Uradite detoks organizma, oslabite i podignite imunitet uz pomoć VITAMINSKE salate (FOTO)

Sastojci:
- šolja kus kusa
- velika kajsija po osobi
- šaka suvog grožđa/brusnica
- maslinovo ulje
- limun
- struk peršuna
- crni luk (po želji)
Priprema:
Mera za kus kus je šolja po čoveku. Sipa se u dublju posudu i polije vodom i za najviše dvadesetak minuta zrna nabubre duplo. Kus kus može da se polije i limunom i tada zrna upijaju ukus. Isto se uradi i sa suvim grožđem i brusnicama.

Peršun se odlično slaže sa kus kusom.
Dok zrna bubre sitno se isecka crni luk, dok se kajsije operu i iseku na kockice. Suvo grožđe se oceni i pomeša sa kus kusom, crnim lukom i kajsijama. Sve se dobro pomeša i preko se iscedi limun.
Pročitajte još: Oslabite i osvežite organizam salatom od bebi SPANAĆA sa orasima i sirom
Peršun se opere i sitno isecka. Peršun se odlično slaže sa kus kusom i veoma je zdrav.