KORISNI SAVETI: Kako vratiti SVEŽINU hlebu starom nekoliko dana
Eksperimenti s hranom su odlična stvar, pogotovo kada nam otkrivaju načine da “vratimo u život” hranu koja bi inače završila u smeću.

U ovom opisu verovatno ste prepoznali i onaj komad hleba koji stoji u vašoj kuhinji već nekoliko dana, ali zahvaljujući ovom jednostavnom kuhinjskom triku više ga ne morate bacati u smeće. Evo šta možete uraditi:
1. korak – Natopite hleb vodom
Iako zvuči pomalo odvratno, nemojte se obeshrabriti jer ovo je tek prvi korak. Stavite hleb pod mlaz hladne vode i pričekajte dok korica ne bude natopljena. Svakako pripazite da mekani deo hleba ne postane previše natopljen.
Pročitajte još: Vitamin K nam je SADA NEOPHODAN za naš imunitet! NJega NEMA u obliku šumećih tableta, ali evo kako da ga unesete
2. korak – Ispecite ga!
Uključite rernu na 150-160°C i ubacite natopljenu veknu hleba. Pecite 6 do 12 minuta, zavisno od toga koliko se vode nalazi u hlebu.
Foto: Piksabej
Pročitajte još: DESET magičnih biljaka posle kojih se BRŽE UČI i PAMĆENJE je drastično bolje!
I to je sve! Ovaj trik deluje jer se voda koju je upila korica pretvara u paru – ovo rehidrira unutrašnjost hleba zbog čega ona ponovo postaje mekana, a toplina iz rerne omogućiće vam hrskavu koricu spolja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU