Šef kraljičine kuhinje otkriva RECEPT za kolač koji se služi iza ZATVORENIH VRATA
Na poseban način priprema ovu poslasticu
Otkrivamo kako da naravite pravu englesku čajanku. Kolač koji se služi uz čuveni engleski napitak priprema šef kuhinje kraljevske porodice. Veoma je jednostavno, a uspećete ako pažljivo pratite sledeće korake.
Pročitajte još: Nikada ne bacajte koru pomorandže, jer uz pomoć nje možete rešiti MNOGE STVARI
Sastojci:
225g putera ili margarina istopljenog na sobnoj temperaturi
225g šećera u prahu
4 jaja
Fil:
Džem, šlag, sveže šumsko voće ili limunov sok, 2 kašičice vanilin šećera, 225g brašna, mleko
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni
2. Stavite papir za pečenje na pleh
3. Promešajte puter i šećer zajedno u činiji
4. Razbijte jaja i dodajte vanilin šećer
5. Dodajte brašno i malo mleka ako je potrebno da biste dobili testo
Pročitajte još: Barena JAJA smo pravili sto puta, ali niste znali da ih možete spremiti i BEZ KUVANJA
6. Rasporedite pažljivo testo u pleh
7. Pecite 20 ili 25 minuta dok ne kora ne potamni
8. Posle pečenja ostavite koru da odmori pet minuta i ostavite sa strane da biste je posle presekli po sredini
9. Namažite kore džemom, šlagom, svežim šumskim voćem ili limunovim sokom i spojite ih.
Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA