· · Komentara: 1
RUČAK IZ ŠERPE

Dosta vam je SALATA? Evo pravog letnjeg osveženja iz ŠERPE koje se kuva 20 MINUTA (FOTO)

Tikvice mogu da se pune kačkavanjem, prezlama, paradajzom, a mi vam predlažemo klasičan recept sa mlevenim mesom.

1594811521_tikvicegotove.jpg
Foto: A. M.

Ručak od punjenih tikvice su pravo osveženje za letnji dan. Tikvice su meke i sočne, a mnogi ih jedu sa pavlakom.

Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)

Prvo se izdinsta meso

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 2 paradajza
  • šolja pirinča
  • 300 grama mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • so, biber
  • bosiljak, začini

Priprema:

Crni luk se očisti, isecka, posoli, pobiberi i kratko proprži. Onda se doda mleveno meso sa začinima i izdinsta. Doda se pirinač koji je prethodno stajao u vodi zbog skroba.

Kuvaju se 20 minuta

Za to vreme se tikvice, preseku na pola ukoliko su male, (velike na tri dela) i ukloni peteljka sa kraja. Unutrašnjost tikvice se dubi pažljivo kašikicom. Unutrašnjost tikvice se baci, a one se postave u dubokoj šerpi tako da stoje.

Paradajzom popunite praznine između tikvica.

Paradajz se opere i iseku se kapice veličine otvora tikvica. Ukoliko nema dovoljno tikvica parčad paradajza zabodite između njih da bi stajale uspravno. Tikvice pažljivo napunite mlevenim mesom i pirinčem, a onda otvor zatvorite kapicom od paradajza.

Pročitajte još: Stižu NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za PANIKU, napravite KOLAČ za samo 10 minuta

Tikvice polijte vodom koju ste sipali u tiganj u kojem se dinstalo meso. Polijte ih sa toliko vode da ogreznu. Tikvice se kuvaju najmanje 20 minuta dok se pirinač ne skuva, a da su gotove proveri se viljuškom da li su omekle.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
stara čukarica19. jul 2020 u 15:49

Kad se uprzi luk bez dodavanja vode, dodaju se dve male šoljice pirinča, nastavlja se na tihoj vatri przenje, skloni se sa ringle i doda mleveno meso, začini, biber i jaje, dobro se promeša i pune se tikvice. Kad nalijete vodom doda se sitnoseckan list peršuna i celera, paradajz i pravac rerna, 40.tak minuta.

Уколико не желите да попуњавате поља за име, емаил и код са слике, пријавите се
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
stara čukarica19. jul 2020 u 15:49

Kad se uprzi luk bez dodavanja vode, dodaju se dve male šoljice pirinča, nastavlja se na tihoj vatri przenje, skloni se sa ringle i doda mleveno meso, začini, biber i jaje, dobro se promeša i pune se tikvice. Kad nalijete vodom doda se sitnoseckan list peršuna i celera, paradajz i pravac rerna, 40.tak minuta.

stara čukarica19. jul 2020 u 15:49

Kad se uprzi luk bez dodavanja vode, dodaju se dve male šoljice pirinča, nastavlja se na tihoj vatri przenje, skloni se sa ringle i doda mleveno meso, začini, biber i jaje, dobro se promeša i pune se tikvice. Kad nalijete vodom doda se sitnoseckan list peršuna i celera, paradajz i pravac rerna, 40.tak minuta.