Dosta vam je SALATA? Evo pravog letnjeg osveženja iz ŠERPE koje se kuva 20 MINUTA (FOTO)
Tikvice mogu da se pune kačkavanjem, prezlama, paradajzom, a mi vam predlažemo klasičan recept sa mlevenim mesom.

Ručak od punjenih tikvice su pravo osveženje za letnji dan. Tikvice su meke i sočne, a mnogi ih jedu sa pavlakom.
Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)

Sastojci:
- 3 tikvice
- 2 paradajza
- šolja pirinča
- 300 grama mlevenog mesa
- 1 crni luk
- so, biber
- bosiljak, začini
Priprema:
Crni luk se očisti, isecka, posoli, pobiberi i kratko proprži. Onda se doda mleveno meso sa začinima i izdinsta. Doda se pirinač koji je prethodno stajao u vodi zbog skroba.

Za to vreme se tikvice, preseku na pola ukoliko su male, (velike na tri dela) i ukloni peteljka sa kraja. Unutrašnjost tikvice se dubi pažljivo kašikicom. Unutrašnjost tikvice se baci, a one se postave u dubokoj šerpi tako da stoje.
Paradajzom popunite praznine između tikvica.
Paradajz se opere i iseku se kapice veličine otvora tikvica. Ukoliko nema dovoljno tikvica parčad paradajza zabodite između njih da bi stajale uspravno. Tikvice pažljivo napunite mlevenim mesom i pirinčem, a onda otvor zatvorite kapicom od paradajza.
Pročitajte još: Stižu NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za PANIKU, napravite KOLAČ za samo 10 minuta
Tikvice polijte vodom koju ste sipali u tiganj u kojem se dinstalo meso. Polijte ih sa toliko vode da ogreznu. Tikvice se kuvaju najmanje 20 minuta dok se pirinač ne skuva, a da su gotove proveri se viljuškom da li su omekle.
Kad se uprzi luk bez dodavanja vode, dodaju se dve male šoljice pirinča, nastavlja se na tihoj vatri przenje, skloni se sa ringle i doda mleveno meso, začini, biber i jaje, dobro se promeša i pune se tikvice. Kad nalijete vodom doda se sitnoseckan list peršuna i celera, paradajz i pravac rerna, 40.tak minuta.